Make your own free website on Tripod.com
ANTHONY PAPPA [... Australia / Great Britain]

B I O G R A P H Y

Kao DJ sa 13 godina i DMC šampion sa 15 Anthony Pappa je imao više nego obećavajući start za svoju karijeru. Do 19. godine osvojio je prestižno takmičenje Mixmag koje mu je donelo prvo putovanje u Veliku Britaniju i nastup u čuvenom klubu Ministry of Sound. Iako su ovi početni uspesi obećavali velike stvari u budućnosti, u tom trenutku ništa nije ukazivalo na Anthonyjevu buduću ulogu jednog od lidera u dance muzici. Kad je imao 21 godinu, Australijanac po rođenju, Anthony Pappa je načinio smeo korak vrativši se u Englesku naoružan samo svojom fantastičnom mix tehnikom i koferom omiljenih ploča, sa namerom da napravi veliki trag na sceni.

Dave Seaman iz Brothers In Rhythm-a i Stress Records-a je bio impesioniran Anthonyjevom strašću i prirodnim talentom za muziku i odmah je uključio Anthonyja u svoj tim. Sledećih četiri sezone koje je proveo radeći za Stress, neprestano nastupajući kao DJ na turnejama i na značajnim događajima donele su mu vrtoglav uspeh i velik porast popularnosti. Međutim on se nije tu zaustavio. Udruživši se sa Alanom Bremnerom otpočeo je rad u studiju pod imenom Freefall, a kao rezultat tog rada nastala su pesme "Skydive" koja je bila veliki hit po klubovima i na top listama. Remiksi na starim klasicima kao što je The Beloved - "Sun Rising" su takođe privlačili pažnju štampe, clubbera i disc jokeya.

Od tada Anthony je neumorno održavao turneje po celom svetu, uključujući i zemlje kao što su Malezija, Argentina i Island u nameri da predstavi novoj publici svoj pristup progressive zvuku. Istovremeno produkcijski rad je postao podjednako važna oblast njegove karijere u saradnji sa Barry Gilbey-om. Anthonyjevi mix albumi za Choo Choo Records i Global Underground-ov "Nubreed" su dodali dodatnu kompleksnost njegovoj karijeri. Njegov nepogrešivi mix i osećaj za dance floor su se odlično preneli na njegove CD kompilacije koje su postigle zavidan uspeh.

Njegova prijatna i jedinstvena ličnost u kombinaciji sa neospornim DJ talentom i sa uspesima u proteklim godinama čini ga jednim od najbojih ambasadora dance muzike u svetu danas.


www.happynovisad.co.yu