Make your own free website on Tripod.com
CHRIS LIEBING [CLR - Berlin, Germany]

B I O G R A P H Y

Chris Liebing je dobio svoju prvu rezidenturu kao DJ 1991. godine u malom klubu po imenu Red Brick u Giessen (pored Frankfurta). Počeo je sa raznim stilovima muzike, od: Soul-a, Hip-Hop-a i Pop-a do House-a. 1993. godine, kupujući svoje ploče u Downtown Records-u (Giessen), otkriva drugu stranu elektronske muzike i godinu dana kasnije odlučije da pokrene svoj Techno klub pod imenom Spinclub.

Početkom 1995. godine klub je morao da se zatvori, i Chris počinje da radi za Eye-Q Records u Frankfurt-u. Za to vreme upoznaje svog budućeg prijatelja i saradnika Andre Walter-a. Zajedno otvaruju svoj studio i počinju da rade na produkciji. Kasnije, iste godine izlazi njihovo prvo izdanje na etiketi Global Ambition. Zajedno sa Tommy Bingel-om i Tony Rios-om iz Downtown Records-a osnivaju house etiketu SOAP.

U novembru 1995. godine Chris dobija šansu da radu u legendarnom klubu OMEN u Frankfurtu, gde uskoro postaje rezident. Godinu dana kasnije osniva etiketu Fine Audio Recordings zajedno sa Cover Music group-om. Posle izdanja Audio 07 i Audio 011, Chris dobija prva svetska priznanja.

Između 1997. i 1999. godine ima svoj radio emisiju na Evosonic radiju. Zatim 1999. godine prvi put nastupa u U-60 klubu i dobija svoju rezidenturu svakog prvog petka u mesecu, gde radi sa najpoznatijim svetskim DJ-ima.

Zatim nastavlja sa svojim radom i osniva svoju sopstvenu izdavacku kucu CLR.

Od avgusta 2000. godine možete cuti Chris-a i Pauli Steinbach-a u njihovom Pitch Control-u na "HR XXL" radiu svakog četvrtka uveče.

U maj-u 2001. godine miksa dupli CD i počinje da radi na albumu za CLR koji izlazi naredne godine.

2003. godine Chris Liebing dobija "Dance Award" u kategoriji za najboljeg Nemačkog DJ-a. Pored njega nominovani su bili Paul van Dyk, Sven Vath & Westbam.


www.happynovisad.co.yu