Make your own free website on Tripod.com
DJ CRAIG WALSH [Primate, Prime evil, Tortured, Escape - London, UK]

B I O G R A P H Y

Pokazalo se da je eksplozija ACID-HOUSE-a ( oko 1988), koja je burno odjeknula u medijima, odgovorna za mnoge stvari koje postoje I dan danas Najbolji primer za to je brz uspeh jednog od danas veoma poštovanih DJ-a sa dugom karijerom - Craig Walsh-a.

Craig-ova strast za muzikom I talenat bili su ocigledni od samog pocetka - ubrzo je postao sveprisutna licnost na muzickoj sceni, nastupajuci u malim underground klubovima, ilegalnim velikim zurkama I sad vec legendarnim zurkama pod nazivom "Boys own", u Londonu I njegovoj okolini.

Na samom pocetku razvijanja techno scene Craig je mogao da eksperimentiše I stvori svoj jedinstveni zvuk I stav prema muzici. Ovo I njegova izvanredna tehnika miksovanja brzo su lansirali Craiga u sam vrh techno scene. Nastupi na svakom znacajnom dogadjaju, kao I na DRUMSCAPE & RAINDANCE party-ima ucvrstili su Craigovu poziciju medju najpopularnijim DJ-evima današnjice, I pomogli mu da pronadje svoje mesto u vrsti muzike koja se tek formirala I dosta eksperimentisala - TECHNO.

Veca prodaja Craigovih izdanja došla je kao potvrda njegovog kvaliteta zahvaljujucI redovnim nastupima u nekim od uglednih britanskih techno klubova kao što su UNIVERSE, THE ORBIT, I VOODOO (Liverpul).

Ovo je sa velikim stilom katapultiralo Craiga u orbitu internacionalne scene. On veoma mnogo putuje po svetu I trenutno je evropski DJ visokog ugleda I veoma trazen, a redovno nastupa u Holandiji, Nemackoj, Austriji, Italiji, Madjarskoj, Hrvatskoj, Bosni, Sloveniji, Ceškoj Republici, Portugaliji, Španiji I na Dalekom Istoku.

I pored svog zahtevnog rasporeda I DJ bookinga, Craig ipak uspeva da redovno objavljuje izdanja sopstvene produkcije, kao I remixe, iz novog studija koji je trenutno smešten u Istocnom Londonu. Takodje I dalje radi sa dugogodišnjim kolegom (I direktorom FRAGMENTED REC) Scott Braithwaite-om (numera "The Cause" koja je izdata za Fragmented records ali I za Primevil records). Drugi solo projektiizasli su na PRIMATE I TORTURED records I za Craigov ESKAPE records. Takodje je uradio odlicne mixeve za numere "Two Lone Swordsmen" (WARP rec), "Agent X" (PRIMEVIL) I "Theory Imprint" od Ben Simmsa. Lako je zakljuciti zašto je Craig Walsh I danas popularan kao što je uvek I bio.

Naša publika je imala prilike da ga cuje u subotickom klubu "Lifka" (24.12.2000.) I u EXPO centru, takodje u Subotici, 28.04.2001. na velikoj zurci pod nazivom MUSIC EXPO-SU-RE, gde je, uz podršku domacih DJ imena (Slavka, Lale, Marko Nastic, Miguelle) nastupao uz Gayle San, Harry & Jane…..


www.happynovisad.co.yu