Make your own free website on Tripod.com
FAZE ACTION [ .. London, UK]

B I O G R A P H Y

Nije cest slucaj u industriji muzike da se dva brata sa odvojenim bendovima na kraju udruze da bi oformili sopstven. Ipak, Faze Action je rezultat dva izuzetno talentovana brata koji su iskombinovali sirok spektar stilova u novom albumu, "Moving Cities" koji je sledio nakon njihovog debitantskog albuma iz 1997, "Plans and Designs".

Braca Simon i Robin Lee su odrasli u suburbanom Amersham-u u Londonu i umesani su u muziku jos od ranog detinjstva. Robin, koji se sam ucio basu jos od 15 godina, je bio pod teskim uticajem izvodjaca kao sto su James Brown, Brand New Heavies i sirokim rangom acid jazz-a i njujorske disco muzike koja je preovladala za vreme adolescencije. Kasnije je studirao muziku na Goldsmith koledzu, koncentrirajuci svoje studije na azijskom folku i kompozicijama klasicne muzike.

Simon, koji je skupio veliku kolekciju slicne muzike uz retke ritmove `80-tih, poceo je da snima i producira sopstvenu muziku u to vreme. Ranih `90-tih, Simon i Robin, koji je ziveo u Japanu u to vreme, su poceli da razmenjuju ploce i, 1995, Faze Action je bio rodjen, propracen njihovim debitantskim singlom "Original Disco Motion", a godinu dana kasnije je sledio sada vec mainstream hit "In The Trees".

"Moving Cities" je bio prvi put da su Lee braca radila zajedno u studiju. U stvari, posredi je bila njihova jaka zelja da zajedno kompiluju muziku, sto je uticalo na to da se Robin preseli nazad u Ameriku da bi odrzili pokretnu snagu Faze Action-a. Zbog njihovog kombinovanog truda, mnoge njihove pesme su pustane u clubovima sirom sveta, ali pre svega u Njujorku i Londonu. Sa muzickim stilom koji se izdvaja od vecine clubske muzike, Faze Action unosi dozu brzeg ritma u clubskoj muzici 21. veka.

"Moving Cities" nudi bogatu mesavinu disco, african, latin, jazz, funk, pa cak i klasicnih elemenata muzike koja ih odvaja od vecine dance clubske muzike. Kao rezultat inspiracija od africkih izvodjaca Osibisa i Manu Dibango do latinskog jazz-a Flore Purim i klasicnih soul aranzmana Ashforda i Simpsona, ovom albumu sigurno ne manjka internacionalni plamen. Ova cudna kombinacija inace nepovezive muzike je oblikovana u jaki ritam i pulsirajuci ton u svakoj pesmi novog albuma, i za razliku od prethodnog, "Moving Cities" sadrzi vokale iz talentovanih africkih pevaca kao Zeke Manyika i Vanessa Freeman.

Album pocinje sa klasicnom simfonijom kojoj se uskoro dodaje pulsirajuci ritam u pesmi "Moving Cities". Bongosi, gudacki instrumenti, orgulje, pa cak i disco ritmovi se mogu cuti u pesmama kao "Samba", "In The Trees" i clubskom hitu "Kariba". Kombinacija svih ovih zvukova eliminise svaku potencijalnu monotonost albuma.

Kao mnogi drugi moderni bendovi, kao Nine Inch Nails i Depeche Mode, Faze Action experimentise sa sintisajzerima, otkrivajuci zvuke koji nisu moguci iz prirodnih instrumenata, jos vise doprinoseci unikatnosti Faze Action stila.


www.happynovisad.co.yu