Make your own free website on Tripod.com
GIDEON JACKSON [Swag, Fabric, Rescue - London, UK]

B I O G R A P H Y

Gideon je oduvek voleo muziku, a za house muziku se prvi put zainteresovao 1988. godine. Počeo je da se bavi DJ-ingom nastupajući na žurkama koje su se odvijale na plažama, u parkovima, na poljanama, po kućama itd. Ovo je preraslo u nastupe po klubovima kao što su Wiggle, The End, Kerfuffel, SW1 i Optical. Gideon takođe ima dvomesečnu rezidenciju u klubu Fabric u Londonu i Stereo Studiu u Zagrebu. Izvršio je značajan uticaj na tech-house scenu nastupajući širom Evrope i na dalekom istoku: Nemačka, Belgija, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Singapur i Malezija.
Iako je ušao u muzičku industriju kao DJ, Gideon je oduvek želeo da doda neku svoju stvar dance muzici. Posle jednog nastupa na kojem je koristio svoju klavijaturu dobio je poziv da radi za TOT Records iz Londona. Njegovo prvo izdanje bilo je za ovu etiketu: The Exordium EP. Nakon toga nastavio je producentski rad za Double Trouble, radeći par pesama za njih. Gideon se takođe pojavio u dokumentarnom filmu koji govori o izazovima muzičke industrije.

Gideon se kasnije udružio sa još jednim DJ-om i oformio svoju etiketu Outa The Blue. Posle svog prvog izdanja Dancin' / Celebrate Life oni su nastupali uživo u klubu The Rocket u Londonu i nastavili rad na svom drugom izdanju Keep the Pressure On / Dope Train. Njihovo treće izdanje Immerse se pojavilo na mix albumu Fact II Carl Cox-a, dok se njihova stvar Helpless pojavila na CD mix-u Toma Parisa za Magic Garden. Zatim je usledilo izdanje No Boundaries. Njihovo peto izdanje Keep On se pojavilo na mix albumu Terry Francis-a pod imenom Arhitecture i nalazilo se na prvom mestu Vinyl Frontier DJ top liste (Lotus Magazine). Dont Hold Back se potom pojavila na albumu Arhitecture 2, zajedno sa Mellifluous, prvom pesmom sa Gideonove sopstvene etikete. Takođe radio je eksluzivne produkcije za mix albume Tech House Phenomena 2 i 4.

Gideon je opremio svoj studio obezbeđujući tako alat i sredstva za svoj budući rad. Njegova dela koriste moderni, savremeni profesionalni igrači kako u nastavi tako i prlikom nastupa. Njegova muzika je konstantno dobro prihvaćena, često proglašavana za ploču nedelje u prodavnicama ploča ili u radio emisijama. Nedavno je gostovao u emisiji kod Dave Mothersole-a na radiju Kiss FM. Nekoliko muzičkih magazina među kojima su Loop, Muzik, Jockey Slut, Wax i Lotus su pisali pohvalno o njegovom radu. Radeći kao DJ i producent u isto vreme mu omogućava da ima direktan uvid u to šta je aktuelno na dance flooru u ovoj vrsti muzike. Ovo postaje očigledno posle odslušanog njegovog nastupa ili njegovih produkcijskih radova. Njegova produkcija je često nerazdvojiva od njegovog DJ nastupa - to je potrebno čuti u celini.

Gideon ima i svoj radio šou na internetu svake srede od 18-20h po Londonskom vremenu na adresi www.londonliveanddirect.com.

 


www.happynovisad.co.yu