Make your own free website on Tripod.com
GREEN VELVET aka CAJMERE [Cajual records, Relief - Chicago, USA]

B I O G R A P H Y

Curtis Alan Jones je roden 26-og Aprila 1967. godine u Čikagu, SAD. "Cajmere" je pseudonim pod kojim se pojavljuje kao DJ dok je "Green Velvet" rezervisano za Live Act. Jones pokazuje interosovanje za klubsku kulturu dok je studirao hemijski inžinjering na univerzitetu Ilinois. Posle diplomiranja 1991. godine vraća se u Čikago i počinje aktivnije da se bavi dj-ingom i produkcijom. 1993. godine osniva svoj label Cajual Records a kasnije iste godine pod-label Relief što mu daje autonomiju i mogucnost da ostvari svoj cilj tj. da razvije zvuk koji je danas karakterističan za Čikago.

Nakon toga objavljuje svoja prva izdanja: "Brighter Days", "Preacherman", "Answering Machine", "The Stalker" i "Flash", kao i singlove za mnoge poznate umetnike kao što su: DJ Sneak, Glenn Underground, Paul Johnson, Gemini, Tim Harper i Boo Williams. Njegova produkcija se uglavnom zasniva na House i Techno muzici dok svoju inspiraciju pronalazi u Disco-u Grace Jones i u ekscentricnosti P-Funk-a.

Svoj prvi LP objavljuje 1999. a godinu dana kasnije se pojavljuje njegovo novo izdanje "Green Velvet" na etiketi F-111 koje odlikuje sa mnogo tadašnjih klubskih hitova. Poslednji album izlazi 2001. na soptvenoj etiketi Relief pod nazivom "Whatever".


www.happynovisad.co.yu