Make your own free website on Tripod.com
 IAN POOLEY [V2 Records.., Mainz, Germany]

B I O G R A P H Y

Ian Pooley je svoju producentsku karijeru zapoceo još u vreme dok je išao u školu u mestu Mainz, pored Frankfurta u Nemackoj. Dok je ostatak zemlje slušao banging techno i trance njemu su se više svidali suptilniji elektronski zvuci koji su poticali od detroitskih producenata kao što su Derrick May, Juan Atkins i Kevin Saunderson. Sa svojim saradnikom Thomas Gerlach-om (DJ Tonka) razvijao je svoju karijeru radeci za etikete Force Inc., Definitive, i usko profilisanu Junior Boys Own. Njegovi pocetni radovi naginjali su ka technu, medutim sadržali su i znatnu dozu kvalitetnog deep house zvuka.
Zahvaljujući svom produkcijskom radu obezbedio je mnoge pounde za remix-e od poznatih izvodača kao što su Daft Punk, The Cardigans i Yello, dok je njegova DJ karijera napredovala zahvaljujući nastupima po celoj Evropi i Americi. Iako se sada smatra vrhunskim DJ-om i producentom on i dalje održava bliske odose sa underground etiketama kao što su NRK, Strive, Sublime i Odori. Njegova popularnost kao DJ i porast njegovih profilisanih produkcijskih izdanja naterali su Virginovu podružnicu V2 da mu ponudi ugovor za album. 1998. izdao je svoj prvi album pod imenom Meridian koji je obuhvatao elemente deep house-a, tech house-a, i afro kubanskih ritmova. Pesma "What's My Number" koja se nalazila na tom albumu je jedno od njegovih najpoznatijih ostvarenja do sada.
Na njegovom sledecem albumu izdatom za V2 pod nazivom Since then on napušta svoj prvobitni futuristični, techno orijentisani koncept i okreće se jasnom latino zvuku. U svojoj zahvalnici za taj album on pominje imena Joyce, Marcos Valle i Sergio Mendez iz čega se može zaključiti da je sarađivao sa Južno Americkim podnebljem. Pesma "Coracao Tambor" je ispunjena sa vokalima od Rosanna-e i Zelia-e. Veseli vokali, deep zvukovi i latino perkusije će naći svoje mesto u barovima i klubovima Ibize. Pevačića stastava Opus III, Kristy Hawkshaw je pozajmila svoj glas za slatku, deep house pesmu "Visions". Iako je to jedna od Pooley-ovih najkomercijalnijih ostvarenja veoma visoka produkcija i uticaj ritmova južno od ekvatora cini je izuzetno prijatnom za slušanje na plesnom podijumu i van njega.


www.happynovisad.co.yu