Make your own free website on Tripod.com
JOHN ACQUAVIVA [FINALSCRATCH, Plus 8 Records - Canada ]

B I O G R A P H Y

John Acquaviva je počeo svoju internacionalnu karijeru 1989. godine kada je u saradnji sa Ritchi Hawtin-om (aka Plastikman) osnovao kasnije svetski proslavljenu etiketu Plus 8 Records. Od tada on se nalazi na neprekidnoj svetskoj DJ turneji u okviru koje je učestvovao na hiljadama događaja i svirao pred vise od milion ljudi na različitim festivalima, uključujući i redovne posete najboljim svetskim klubovima.

Poznat je kao čovek čoveka koji najviše radi na muzičkoj sceni i stekao je reputaciju jednog od najpouzdanijih disc jokeya. Poznat je i po svojoj velikoj kolekciji od preko 50 000 (!) ploča, koje obuhvataju celokupnu istoriju klubske muzike i koje je on puštao u toku svoje dugogodišnje DJ karijere. Posle više od 20 godina rada kao disc jokey on je još uvek na vrhuncu popularnosti i interesovanja. On je DJ koji ne izlaže previše svoj lik u klubu, već radije zna kako da zabavi masu i dobar klub učini još boljim.

Trenutni projekti uključuju otkriće i predstavljanje najvažnije DJ tehnologije koja se pojavila do sada - FINALSCRATCH. Takođe John je uradio veći broj cd mixova širom sveta. Najduži i jedan od najuspešnijih je svakako dupla cd serija Saturday to Sunday na kojojo se može čuti širok osortiman njegove muzike od housea do techna.


www.happynovisad.co.yu