Make your own free website on Tripod.com
DJ KEVIN YOST [Waynesboro PA, USA]

B I O G R A P H Y

Kevin Yost, klavijaturista, majstor na bongosima, producent & belosvetski DJ. I nije tako lose za momka iz grada sa populacijom koja broji manje od 9.000 ljudi. Rodom iz Waynesboro-a, Kevin je od ranih godina razvio interes za svet muzike. Stimulisan bongosima i bubnjevima, brzo je odrastao uz Jazz muziku i pod jakim uticajem izvodjaca kao sto su bili Chuck Mangione i Miles Davis. Kad je bio tinejdzer otkrio je dance muziku kroz electro zvuk 80-tih, kao i novi talas hip-hopa. Sa interesovanjem za muziku je nastavio i na koledzu uglavnom sa muzickim kompozicijama i preusmeravanjem na bongose.

Njegova jedinstvena mesavina Jazz-a se razvila ranih 90-tih kada je poceo da experimentise sa finesama Acid Jazz-a. Radeci sve vise i vise da bi razvio stil koji je bio mesavina jazz-a i house-a, 1996. je bio u potrazi za podrskom diskografskih kuca. Uradio je razne remixe za i! Records (New Jersey) kao i dosta originalnih projekata koji su ubrzo postali prepoznatljivi po njegovom jazz/house zvuku. Odusevljeni njegovim radom, i! Records su ga podsticali da izdigne svoju muziku na sledeci nivo. Ovo se razvilo u saradnju sa Guidance Records (Chicago) i realizaciju "Unprotected Sex". Sa jedinstvenim uspehom ovog singla, Kevin je zeleo da zvuk koji kreira zadobije novu formulu. Ono sta je sledilo bio je EP "Night of a 1000 Drums". Njegova realizacija za i! rane 1997. je otvorila vrata Kevinu i fokusirala ga kao cenjenog izvodjaca. Ova EP je po mnogima bio najbolja house ploca te godine, sa "One Starry Night". Spoj karipskih bongosa i improvizacija Jazz-a bio je rezultat jednog originalnog dela.

Na ploci se takodje nalazila retro zasnovana "KY Funk & Stuff" i jos jedna klavijaturska extravaganca "Hip On You". Ubrzo posle tog izdavanja, Kevin je objavio i "Dawn Approaches EP". Ovaj EP je uzdigao Kevina sa jakim elementima bongosa i progresivnim klavijaturskim texturama. Sve u svemu, ispostavilo se kao prilicno extravagantno i promovisalo je hit "Spring Again". Nesto kasnije je sledila i njegova mozda najoriginalnija ploca, "The Sticks & Stones EP", koja je dokazala njegovu sposobnost za spoj jazz-a i progressive electronice. Od tada, Kevin je izdao mnoge priznate ploce koje su odrzale njegov znacaj u industriji house muzike. Njegova muzika je cenjena zbog originalnosti i prefinjenosti.

Yost se takodje dokazao kao i remix-er, razvijajuci jedinstvene dorade i nove verzije ploca za Sony, Polygram, MCA & Virgin. Izmedju ostalih, tu je njegov mocni remix Kodo Drummers-a "The Hunted" i veoma znacajan remix Everything But The Girl "Five Fathoms", a da ne zaboravimo i remix Eric Clapton-a "I Get Lost" za Warner Bros. Iako mu njegov trenutni raspored ne dopusta puno vremena za bilo sta osim produkcije, Kevin se jos uvek moze pronaci za mixetama kao DJ sirom sveta u nekim najpoznatijim clubbovima i festivalima.


www.happynovisad.co.yu