Make your own free website on Tripod.com
PARANOID JACK [Stickman, The Fifth Sun records - Canada]

B I O G R A P H Y

Manny Berenguel aka Paranoid Jack, poceo js sa DJ-ingom 1994. godine. U to vreme bio je inspirisan "New York/Jersey Garage" muzikom i počinje da radi po malim undergraund žurkama širom Toronta sa veteranima kao što su DJ Cube & Alvaro G. Njegovi koreni se protežu od soul, disco & funk muzike, od kojih će imati velike koristi u daljem produkcijskom radu.

1996-1997. godine, pod pritiskom Basment Jaxx-a, Daft Punk-a & Mongoloids-a, ulazi u vode funky-filter house & techno zvuka, koji su i dan danas sinonim u njegovom radu kao DJ-u tako i producentu. Nakon dobijanja diplome od "Trebas" instituta za audio inžinjering 1998. godine počinje da radi na svom prvom produkcijskom materijalu u jako lošim uslovima, sa jednim starim Mac-om, K-2000 sempler i jednim parom pravljenih studijskih zvučnika.

Neverovatno, ali sa takvom opremom 1999. godine izdaje svoj prvi singl "Herbz the World" za "Stickman Records". Nakon toga dobija podršku od veterana kao što su: DJ Dan, Terry Mullan & Halo, koji mu pomažu u daljem radu.

2001. godine izlazi njegov prvi alubum "The Last of the Funky Cyborgs", gde se nalaze tri singla (U, Slavedriver & Smart Hockey) sa kojim dospeva na same vrhove top-lista. Visoko priznata "Yoshitoshi" ekipa uzimaja sva tri singla na njihovoj listi od #5 najboljih numera na prestižnom "Top 101" tvrdeći da su sve tri toliko dobre da nisu mogli da se odluče samo za jednu.

2002. godina se pojavljuje "Dirty Fingernails" singl na "Four01" etiketi koji takode doživljava veliki svetski uspeh i pojavljuje se na čuvenom Steve Lawler-ovom mix-u "Lights Out" sa potpisom "Global Underground"-a.

Sav taj uspeh dovodi do velikog broja bukinga širom Kanade, SAD-a, Japana i Evrope, gde Jack dokazuje da je takode veoma dobar DJ.

Za par proteklih godina Jack postaje ime za respekt širom andergraund scene. Zanimljiva situacija se desila kada su "Circulation" (jedan od njegovih favorita u svetu elektronske muzike) izgubili svoje kofere s plocama, poslavši mu e-mail i moleci da im pošalje sve što je do sada objavio, što dokazuje da se njegova izdanja nalaze u koferima najpopularnijih svetskih DJ-eva.

Paranoid Jack je definitivno covek na koga treba obratiti pažnju u buducnosti jer ovo što smo culi o njemu je samo jedan mali deo njegove nadamo se duge i uspešne karijere.


www.happynovisad.co.yu