Make your own free website on Tripod.com
DJ PETAR DUNDOV [Tomorrow, Missile, Music Man, PV - Cro]

B I O G R A P H Y

Petar Dundov, trenutno jedan od najcenjenijih evropskih techno DJa i producenata svoj prvi maxi je objavio 1993. na berlinskoj etiketi Formaldehyd Records. Ohrabren svojim prvim projektom, nastavlja svoj producentski rad ali se publici predstavlja i svojim live act nastupima, prosirujucI svoju kreativnost na razlicite projekte, stalno unosecI novitete u svoje radove. Istovremeno, pocinje da radi i kao DJ, bivajucI tako sve prisutniji na elektronskoj sceni.

1996. osniva projekat Brother's Yard sa idejom da razdvoji techno zvuk na svoje osnovne komponente i ponovo ih sklopi na novi, eksperimentalni nacin. Usledila su izdanja na eminentnim techno etiketama Absense i PV (Pascal FEOS), promovisuci jedinstveni stil Petra Dundova, bezkompromisni, lo-fi techno ispunjen jedinstvenom atmosferom i pulsirajucom energijom.

1998. Petar Dundov zapocinje saradnju sa Pascal FEOS-om radom na singlu 'Sidechained' i remixima za FEOS-ov album 'From the essence.'. Takodje, pocinje saradnja i sa Jorg Henze-om ciji je rezultat izdavanje nekoliko zajednickih singlova za Henzeove etikete Federation Of Drums i Delirium Red. FormirajucI projekat Tika Taka (Dundov/ FEOS) za novoformirani lejbl Phono Elements, Petar Dundov dokazuje da je majstor i u nesto meksoj techno i tech-house produkciji, kombinujucI elemente house, dub i acid zvuka.

2001.godine Petar Dundov objavljuje svoje ambijentalne radove za etiketu Tomorrow, ciji je vlasnik sam Jeff Mills. Album "Sculptures 1-3" predstavlja vanvremenski koncept sa filozofskim pristupom zvuku kao formi. Iste godine, Petar Dundov aka Brother's Yard objavljuje i svoj mix CD povodom petogodisnjice postojanja Pascal FEOS-ove etikete PV, pod nazivom 'PV Lab.Com.3/ Five Years PV-Records'. Nedavno potpisan ugovor za prestiznu belgijsku etiketu Music Man (za koju objavljuju Green Velvet, Secret Cinema, Ignacio.) donosi novo izdanje Petra Dundova, Libra EP kao i remixe za numeru 'Travels' Damon Wild-a. Takodje, tu je i remix za Toni Rios-a (Un Hueno) objavljen na etiketi 'Danza Electronica'.

Sve u svemu, Petar Dundov je do sada objavio preko 30 maxi singlova i 3 albuma najkvalitetnijeg techno zvuka za razlicite etikete iz Nemacke, Britanije Svedske i Francuske, sto ga sa razlogom svrstava u sam vrh najkvalitetnijih evropskih producenata i DJa.


www.happynovisad.co.yu