Make your own free website on Tripod.com
RINO CERRONE [Rilis Records - Napulj, ITA]

B I O G R A P H Y

Rino Cerrone je započeo svoju umetničku karijeru još daleke 1990. godine kada je započeo sa DJ nastupima paralelno sa učešćem u moto-trkama na Grand Prix Italija. U toj, najranijoj fazi, glavni muzički uticaj su bila imena kao sto su The Orb ili Orbital. 1994. definitivno završava opasnu karijeru uspešnog moto-vozača da bi se skoncentrisao na DJ karijeru koja od tada beleži vrtoglav uspon.

1995 osniva tehno projekat Q-Men koji izdaje za Design Music, potom Primate i konačno Conform. Vrhunac njegove producentske karijere vezan je za njegovu samostalnu diskografsku kuću Rilis Records (www.rilisrec.com) za koju ekskluzivno objavljuje isključivo svoj materijal, od 1999.

Do sada je objavio preko 20 izdanja za Rilis Records, Design Music, Conform, Speaker Attack, Zenit, Phont, Relentless, Genetic, SAW Recordings itd.

Rinovi efektni DJ setovi, prepuni dramatične atmosfere i funky ritma, obezbedili su mu nastupe širom sveta, od toga i dva puta u Jugoslaviji 2000. i 2001. godine, u rasprodatim prostorima Barutane i SKC-a. Njegov DJ stil je na 3 gramofona izmiksovana kombinacija neodoljivog ritma i svojevrsnog zvučnog zida koji jednostavno primorava publiku na ekstatičnu atmosferu i ples. Zahvaljujući ovakvom stilu i velikoj popularnosti, Cerrone je nastupao na svim velikim svetskim tehno dogadjajima, u rasponu od Maydaya do I Love Techno-a.

Rino Cerrone danas spada u sam vrh svetske techno DJ ponude, a uz Marca Carolu predstavlja najznačajnijeg italijanskog tehno producenta i disk-džokeja danas.


www.happynovisad.co.yu