Make your own free website on Tripod.com
DJ SAM GEISER aka DEETRON [Music Man / Rotation / Black nation - Bern, CH]
B I O G R A P H Y

Sam Geiser aka Deetron rodjen je 1976. u Bernu, Svajcarska, gde i danas zivi. Otac mu je jazz muzicar, te je od malih nogu bio u neposrednom kontaktu sa muzikom.
DJ karijeru je zapoceo 1992. godine, pretezno pustajuci hip-hop muziku u diskotekama uzduz i popreko Svajcarske. Kasnije, upoznavsi razne ljude, otkriva i druge pravce elektronske muzike. Postaje resident glasovitog Club Trax @ Rohstofflager u Cirihu. U tom prostoru su sa njim radili i Jeff Mills, Robert Hood, Luke Slater, Surgeon, a njegova tehnika mixovanja na tri gramofona je dobila svetsku reputaciju. 1994. kupovinom semplera "ulazi" u muzicku industriju. Od tada, po njegovom priznanju, kompletira nekompletivo: studio. Poznanstvo sa vlasnikom Phont Music (Stefan Riesen) vodi ga, 1997., do prvog projekta: Soul Mate. 1999. nastupa u Tokiju, a prilikom boravka snima "Double Exposure Vol. 1" EP sa DJ Shufflemaster-om, ponovo za Phont. 2000. snima EP za In-tec records, "Alien Entertainment" EP. Deetron pusta muziku po celoj Evropi, a njegova produkcija je nasla mesto na mnogim mix kompilacijama interkontinentalnih zvezda poput Darren Emersona i Carl Coxa.
2001. pocinje blizu saradnju sa Music Man Records (Belgija) za koje u januaru potpisuje "Dolls for a diva" EP. Slede Vertigo EP na Dave Angel-ovoj etiketi Rotation, Dancing manual EP na Jay Denham-ovim Black Nation/Sector 616 Records, Lorraine EP na Ongaku, Cut Back EP na Phont Music, itd. Trenutno priprema izdavanje mixovanog CD-a i LP-a za Music Man Records.


www.happynovisad.co.yu