Make your own free website on Tripod.com
DJ TONI RIOS [Danza Electronica / Federation Of Drums / Black Nation / Cocoon - Germany]

B I O G R A P H Y

Toni Rios je ime vec poznato domacoj publici prvenstveno po svom spektakularnom nastupu zajedno sa Jorg Henze-om na 4 gramofona i 2 mixera. Toni je DJ koji dolazi iz trenutno najjace evropske booking agencije Cocoon, koja objedinjava najkvalitetnija i najprogresivnija imena danasnje techno scene (Sven Vath, Carl Cox, Pascal FEOS, Funk D'Void, John Selway, Frank Lorber, Richie Hawtin, Marco Carola, Si Begg, Oliver Bondzio,.). Sve u svemu, Toni Rios je u DJ poslu vec 12 godina, pocevsi svoju karijeru u klubovima Soma i Spinnclub da bi nedugo zatim postao rezident DJ legendarnog frankfurtskog kluba Omen. Toni je regularan i na najvecim svetskim techno dogadjajima poput Halloween Rave Miami, Energy Rave, Tunnel Rave, Love Parade, Love Train, Time Warp, Big Warp, Nature One, Amnesia Cocoon Club Ibiza,.

1994. Toni Rios potpisuje ugovor sa Sven Vath-ovom idavackom kucom Eye Q/ Harthouse i objavljuje svoje prve singlove Holocube 1 & 2, kao i Traveller 1 & 2. 1995. Toni pocinje saradnju sa Chris Liebing-om, sto rezultira njegovim izdanjima na etiketi Soap. Pod imenima E.H.R. i Bubblegum Crisis Rios objavljuje i na etiketama Wax Head i Overdrive.

Toni zajedno sa Jorg Henze-om i Frank Lorberom radi projekte i na Henze-ovom lejblu Federation Of Drums, a 2001. Rios i Henze nakon objavljivanja Tonijevog albuma na FOD pod nazivom Danza Electronica koji je u DJ krugovima doziveo fantastican uspeh, osnivaju istoimenu etiketu, koja do danas ime vec impozantan broj izdanja, a medju umetnicima koji su radili neke od poslednjih remixa za materijal Toni Riosa su i Chris Liebing, Petar Dundov, WJH i Christian Varela. Takodje, 2002. Rios je objavio i svoj mix CD za kolekciju More Favorite Tools na kojem se nalaze neke od vanvremenskih techno tema u sjajnom DJ mixu koji svakog trenutka zraci neverovatnom energijom, sto je i sustina setova ovog sjajnog techno DJa.


www.happynovisad.co.yu