Make your own free website on Tripod.com
DJ SHARK [HouseFM - Ljubljana, Slovenija]
B I O G R A P H Y

Lični podaci: Ime: Jaka
Prezime: Gornik
Umetničko ime: DJ Shark
Datum rođenja: April 04 1975
Mesto rođenja: Ljubljana, Slovenia
Trenutna adresa: HOUSE FM, P.P. 2434, 1001 Ljubljana, Slovenija
telefon: +386 1 518 2 915
mobilni telefon : +386 41 772061
E-mail adresa: shark@housefm.com
Web page: www.housefm.com
Bračno stanje: neoženjen

DJ Shark je debitovao kao DJ 1995. godine u Palma klubu u Ljubljani. Ubrzo je preuzeo subotu veče radeći kao organizator i kao rezident DJ. Bio je rezident u mnogim slovenačkim house klubovima kao što su: Palma Club, K-4, Propaganda, Central, Martin Krpan, Ambient i Africa. Radio je i u najpoznatijem slovenačkom klubu Ambasada Gavioli. Kao specijalni gost nastupao je na nekoliko žurki u inostranstvu (Austrija, Italija, Hrvatska, Srbija, Bosna, Mađarska, Nemačka, Španija, USA).
Njegovo prvo studijsko iskustvo dogodilo se 1997. godine kada se priključio tehničkom timu Kan studija gde je radio muziku za Coca-Cola reklamnu kampanju. Učestvovao je u Majamiju na WINTER MUSIC CONFERENCE gde je započela njegova internacionalna dj karijera. 1999. producirao je singlove Sweet Love i Disco Harmony koji su bili izdati za Pushpac records i koji su se našli na Ibiza kompilaciji "El Divino 2000" koje je mixovao Paul Johnson. Učestvovao je na Pushpac kompilacijama na kojima se našao zajedno sa poznatim producentima kao što su DJ Skip, Paul Johnson, DJ Rhythm, David Duriez i drugi. Izdao je singlove SWEET LOVE za Pushpac Records, FIRST TIME za Primary Sounds, remix za Stouffer-a za Primary Sounds, DISCO HARMONY za Flamingo Discos, a njegova predstojeća izdanja su: Talk Box (Pushpac), Hustle (zajedno sa DJ Skip-om), Supersticious (Digital Dubs), Keep On Walking (Sharkastic).. Mnoge etikete su pokazale interesovanje da srađuju sa njim kao što su: R&S, Mafia Music, Boo Records, MN2S, Pornostar, Prime…
2000. godine učestvovao je na Ibiza's Paradise nights u EL DIVINO klubu gde je upoznao neke važne ljude iz sveta house muzike. Ove godine takođe se nalazi na dve Ibiza kompilacije: Latin Sounds of Pacha mixovanih od strane Kika Navarra i na Ibiza Space World Tour-u.
1996. postao je ko-osnivač radio emisije HOUSE FM koja se bavi house muzikom do dan danas. U HOUSE FM-u su gostovali neki poznati dj-evi. Predstavljaju se vesti, top 20 lista, gostuju ličmosti iz sveta muzike, mode, filma i medija, često se rade uživo prenosi sa većih house žurki.
Piše za Adrenalin - slovenački magazin za profesionalne dj-eve i profesionalne ljubitelje. Takođe učestvovao je kao ko-organizator u 19 festivala i događaja vezanih za house muziku u kojima su gostovali disc jokeyi iz Slovenije i iz inostranstva kao što su: Slovenian All Stars, Carnival, Arrigoni Summer Party, Summer music conference, HouseFm Session i mnogi drugi. On vodi društvo za promociju kulture elektronske muzike (EM CULTURE) zajedno sa DJ Boru-T-om.


www.happynovisad.co.yu