ČARLIJEVI ANĐELI 2, 2003.
("Charlie`s Angels: Full Throttle")

This summer the Angels are back.

Žanr: Akcija
Trajanje: 106 min

Glavne uloge: Cameron Diaz ("The Sweetest Thing", 2002.), Drew Barrymore ("The Wedding Singer", 1998.), Lucy Liu ("Kill Bill", 2003.), Demi Moore ("Passion Of Mind", 2000.)

Scenario: Ivan Goff ("The Legend Of The Lone Ranger", 1981.), Ben Roberts
Režija: McG ("Superman", 2005.)

Anđeli istražuju seriju ubistava koja su usledila nakon krađe baze podataka profila o zaštiti svedoka. Njihov glavni osumnjičeni? "Pali andjeo" (Demi Moore) (nekad njihov saveznik) i Creepy Thin Man.

Official site: Full Throttle

Trailer


Zanimljivosti:
- Tyler Hoechlin je bio na audiciji za ulogu Maxa.
- Radni naziv filma je bio 'Halo'.
- Jaclyn Smith je bila unajmljena da glumi Kelly Garrett, svog lika iz 'Charlie's Angels' (1976), TV serije na bazi koje je snimljen film.
- Nekoliko nedelja pre premijere filma, serija kratkih animiranih avantura sa glasom Johna Forsythea kao Charlieja je distribuirana preko Interneta. Ove avanture se nadovezuju na događaje na početku samog filma.
- Kada Demi Moore stoji na vratima i puca u spikerfon, iza nje se nalaze portreti glumica koje su glumile u prvobitnim 'Charlie's Angels' (1976).
- Kuća upotrebljena kao rezidencija Lucy Liu je ista kuća koju je Jacky Trehorn koristio kao rezidenciju u 'The Big Lebowsky' (1998).
- Crveni Ford Torino iz 1974 sa belom trakom korišćen u 'Starsky and Hutch' (1975) se može videti u uvodnoj špici.
- U uvodnoj špici se može videti i muški toalet sa 'anđelima' u muškim odelima. Kupatilo je potpuna replika na onaj iz Stanley Kubrickovog 'The Shining' (1980).
- U filmu se mogu zapaziti mnoge aluzije na druge filmove, posebno mjuzikle, uključujući 'Flashdance' (1983) (scena sa 'What a Feeling' u pozadini), 'The Sound of Music' (1963) (pesma u sceni sa časnim sestrama), 'Singin' in the Rain' (1952) i još mnoge druge.
- Srednja škola u koju je išao Pete je Rydell High School. Ovo se odnosi na ime srednje škole iz filma 'Grease' (1978).
- Drew Barrymore je jako želela da se u flešbek sceni upotrebi pesma Jon Bon Jovija 'Living on a Prayer'. Međutim, prava na pesmu su bila previše skupa, pa je Barrymore nazvala Jon Bon Jovija i rekla mu koliko voli tu pesmu i koliko joj je važno da ta pesma bude u sceni, tako da je Jon Bon Jovi uspeo nekako da nađe 'rupu' u ugovoru i omogući im da iskoriste pesmu.
- Bruce Willis se pojavljuje kao William Rose Bailey. Ovo se odnosi na pevača Guns'n'Roses Axl Rosea, čije je pravo ime bilo William Bailey.

 


www. happynovisad.co.yu